En toen was het mij allemaal teveel, ik dacht dat ik het alleen kon oplossen. Na jaren wist ik dat ik hulp nodig had, die hulp heb ik bij Elke gevonden, vanaf dat moment loste de problemen zich op. “Iets wat je niet kunt accepteren moet je veranderen” heb ik gewijzigd in “iets wat je niet kunt veranderen moet je accepteren”. Daarnaast is er een wijs gezegde: ” de enige constante is verandering” .
E. Joosten

Na een heftige gebeurtenis staat het leven even op zijn kop. Je ziet dingen niet of je hebt er niet genoeg energie voor. Dan is het soms heel moeilijk om je grenzen aan te geven. Wat jij fijn vindt, wat je wilt en wat voor jou werkt. Hierdoor kunnen verhoudingen scheef komen te staan doordat mensen dat zelf gaan invullen en zo over jouw grens heen gaan. Deze grenzen moeten weer opnieuw aangegeven worden en begrensd worden, dat is vaak moeilijk omdat mensen gewend zijn geraakt aan een patroon. Hierdoor kun je aan jezelf gaan twijfelen. Dit was bij mij het geval. Elke heeft me ontzettend goed geholpen door handvaten te geven zodat mensen mij weer serieus nemen, ik me gerespecteerd voel en dat ze niet meer over mijn grens heen gaan.

anoniem

Mevrouw Aarnink verstaat haar vak goed. Kundig, creatief, begripvol maar ook een sessie sparren en brainstormen zijn aan haar goed besteed. Spiegelend, meedenkend en initiatief tonend. Ik heb met veel plezier met haar gewerkt. Zij heeft mij ontzettend goed geholpen en ik zou haar aan iedereen aan willen bevelen.

 

 

Anke Christiaens

Elke heeft mij door middel van EMDR en cognitieve gedragstherapie geholpen om liever naar mezelf te zijn. Tijdens de EMDR sessies voelde ik mij gelijk vertrouwd. Wat je ook vertelt of denkt; niets is gek. Elke voelt aan waar ze moet doorvragen, wanneer medeleven te tonen of juist met een lach de spanning te doorbreken. Nu schiet haar stem regelmatig door mijn hoofd: “Mag dit gevoel er zijn, Evita?” Ja, het mag er zijn.

Evita

Stel je (niet) aan!! Ik moet rennen-springen-vliegen-duiken-vallen-opstaan-en-weer-doorgaan…en dat 28 jaar lang, zonder ruimte voor emotie, rust en liefde voor mezelf. Altijd een strenge stem in mijn hoofd die zegt het beter, mooier, sneller en hoger kan. Sterk zijn en altijd op zoek naar uitdagingen, manieren om te groeien! Ik nam geen genoegen met wat ik kon en wie ik was.  Anderhalf jaar geleden werd ik bewust van mijn manier van leven en nog dacht ik: ik kan dit toch zelf allemaal wel ‘veranderen’?… Zucht, uiteindelijk radeloos, zonder enig gevoel en zoekende werd ik doorverwezen naar praktijk Element. Door middel van EMDR kreeg ik bij een aantal gebeurtenissen in mijn leven besef en rust. Daarna volgden er sessies waarin situaties m.b.t. mijn negatieve zelfbeeld en gedachtes behandeld werden. Elke luisterde, stelde de juiste vragen waardoor de blik naar mezelf milder is geworden, ik mij kwetsbaar durf op te stellen, kan accepteren en evenwicht voel. Ik durf met gezonde spanning te zeggen dat ik nog steeds sterk ben en daarnaast dankbaar voor alles wat er in mijn leven is gebeurd. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Elke heeft mij geholpen mezelf te omarmen, te zien, te voelen en te ontspannen. Uniek en goed genoeg! 

anoniem

Elke was voor mij een fantastische psycholoog. Ze heeft me geholpen om beter om te gaan met depressie, om liever voor mezelf te zijn en om meer rust terug te vinden in mijn leven. Ik kwam naar haar toe in een periode met veel veranderingen en mijn afspraken met haar gaven veel stabiliteit. Elke is geduldig, lief, betrokken, heel scherp en opmerkzaam. Ze weet zich goed in te leven en haar aanpak te personaliseren. Ik voelde me altijd enorm welkom, gehoord en op mijn gemak. In de periode dat ik therapie had bij Elke gebeurde er iets heel naars en het was enorm fijn dat ik toen kon bellen en dezelfde ochtend nog terecht kon voor een spoedafspraak. Haar EMDR sessies hebben mij toen, en ook bij het een plek geven van andere zaken, heel goed geholpen. Ik ben Elke heel dankbaar en hoor haar stem nog regelmatig weerklinken in mijn gedachten.

Roos

Mijn gesprekken met Elke waren helpend omdat ze met rust en humor een andere blik kon geven op mijn zorgen. Haar manier van kijken hielp mij om wat meer te kunnen relativeren. En wat voor mij het belangrijkste is: het voelt alsof ik handvaten heb ontwikkeld waardoor ik in mijn dagelijkse leven mijzelf beter weet te ondersteunen. De combinatie van het serieus nemen van mijn patronen en luchtigheid vind ik fijn; ik voelde me erg op mijn gemak. Dankjewel!

J.H.

Ik heb ruim een jaar bij Elke in therapie gezeten en mijn ervaring was erg positief. Ze kan goed luisteren, zonder een oordeel te vellen, verplaatst zich in je en denkt met je mee. Hierdoor voelde ik me gehoord. In therapie is het belangrijk om je kwetsbaar op te stellen en te praten over wat je dwars zit en pijn doet. Doordat Elke niet oordeelde, had ik relatief weinig moeite met dingen delen, zoals moeilijke emoties of gevoelens. Ook kon ik het aangeven als ik een keer niet toe was aan een EMDR-sessie en ik liever ergens over wilde praten. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen!’

anoniem
Door EMDR therapie van Elke heb ik een heftige gebeurtenis een plekje kunnen geven.
Ik heb geleerd over de traumatische ervaring te praten en zie de gebeurtenis nu als iets dat mij sterker heeft gemaakt in het leven. Elke nam de tijd die ik nodig had en geen gedachte of uitspraak was haar vreemd.
Ik ben blij dat ik deze behandeling gevolgd heb bij Elke!
NvB